علم و تکنولوژی

دو اصل مهم در آبیاری گیاهان آپارتمانی

انتشار 31 اردیبهشت 1404

یشترین خطا در آبیاری گیاهان آپارتمانی و علت مرگ ۹۰ درصد گیاهان آپارتمانی آگاهی نداشتن از این دو اصل مهم در آبیاری گیاهان آپارتمانی می‌باشد.

میزان آب آبیاری‎‎

ما در هر نوبت از آبیاری باید چه میزان آب در اختیار گیاه قرار دهیم؟ آیا باید کل خاک گلدان گیاه را خیس کنیم یا بعنوان مثال روزانه مقدار کمی آب در اختیار گیاه قرار دهیم؟

همانطور که هر موجود زنده‌ای به هنگام تشنگی میزانی آب می‌خورد که سیراب شود، گیاهان هم از این قاعده مستثنی نیستند بنابراین ما موظفیم در هر وعده از آبیاری تمام حجم توده ی ریشه ی گیاه را سیراب کنیم. این بدان معنی است که کل حجم گلدان گیاه در صورت استاندارد بودن سایز گلدان می‌بایست به صورت سیراب آبیاری گردد. (گلدان استاندارد گلدانی است که قطر دهانه ی آن با ارتفاعش نهایتاً یک الی دو سانتی‌متر تفاوت داشته باشد.)

نکته ۱

آبیاری سیراب یعنی چه؟ یعنی به میزانی به گیاه آب بدهیم که چند قطره آب از سوراخ انتهای گلدان خارج شود.

نکته ۲

فارغ از اهمیت جنس گلدان، وجود تعداد سوراخ متناسب با حجم گلدان در انتهای گلدان جهت خارج شدن آب اضافی بشدت حائز اهمیت است.

در اینجا ممکن است سوال ایجاد شود که چنانچه گلدان گیاه ما دارای ارتفاع ۶۰ سانتی‌متر و قطر دهانه ۲۰ سانتی‌متر است چه میزان آب در هر نوبت از آبیاری در اختیار گیاهمان قرار دهیم؟یا اگر گلدان گیاه ما کروی شکل و یا هر شکل غیراستاندارد دیگری است چه کنیم؟ پاسخ این است که بایستی در هر نوبت از آبیاری به میزانی آب در اختیار گیاهان داخل این گلدان‌ها قرار دهیم که حجم توده ریشه آنها به طور کامل خیس شود بنابراین به هیچ عنوان گلدان‌هایی که دکوراتیو هستند و ارتفاع زیادی نسبت به قطرشان دارند را هرگز نباید به صورت سیراب آبیاری کرد چرا که این عمل موجب پوسیده شدن نقاط انتهایی ریشه گیاه شما خواهد شد. این به این علت است که این گلدان‌ها عمق زیادی دارند و شما با یک مرتبه آبیاری سیراب این نوع گلدان‌ها باعث می‌شوید که حداقل به مدت یک ماه انتهای گلدان شما خیس بماند و همین امر موجب پوسیدگی ریشه و بروز انواع بیماری‌های قارچی برای گیاهتان می گردد.

در این مطلب خواهید خواند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *